The Day The Music Died

Martin, Muziek, Wendy Reageer

Norderney 1974 was een veelbewogen jaar, ik was nog vrij jong maar heb het toch een aantal zaken bewust meegemaakt, de verloren WK finale bijvoorbeeld of dat Feyenoord landskampioen werd en ook nog de UEFA bekeer won. Naast dit alles was er één gebeurtenis die een blijvende indruk heeft achtergelaten en dat is het definitieve einde van de zeezender Veronica op 31 augustus 1974! Aanstaande zondag is dit precies 40 jaar geleden en daarom gaan we voor even terug in de tijd met The Day The Music Died, dit event wordt georganiseerd in Ahoy Rotterdam en staat volledig in het teken van die bewuste dag. Veel artiesten uit die tijd maken hun opwachting, dit zijn o.a. Peter Koelewijn, Dave Berry, Piet Veerman, Jeff Christie, George Baker, Colin Blunstone, BZN ’66, Steve Ellis’ Love Affair, The Shoes, George McCrae, Rob de Nijs en Barry Hay, aangevuld met oude radiofragmenten en unieke filmbeelden en natuurlijk zijn we erbij!
Hieronder is het laatste uur van Radio Veronica te beluisteren met als laatste de legendarische laatste woorden van Rob Out “bij het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland en dat spijt mij….. voor Nederland.”
.

.

The Day The Music Died

.
Links:
The Day The Music Died
Aandacht Voor Geschiedenis 1974
Laatste Uur Van Radio Veronica 31 Augustus 1974
Jingleweb’s Veronica pagina
.

Een Reactie op “The Day The Music Died”

  1. Johannes Morauw on FacebookNo Gravatar Schreef op: