Nova de kleine bikkel

Martin, Nova, Wendy 5 Berichten »

Nova Sinds de geboorte van Nova op 12 maart is alleen maar in een stijgende lijn gegaan want ze deed alles zonder ondersteuning, ze kroop ook weer langzaam naar haar geboorte gewicht en de inname van voeding en dit vervolgens weer lozen ging allemaal prima. Daar kwam op donderdag de 21ste maart abrupt een einde aan, we waren al op weg naar het ziekenhuis toen we werden gebeld door de kinderarts met het verhaal dat ze eerder die ochtend ziek was geworden en dat dit waarschijnlijk door een infectie was ontstaan. Daar aangekomen zag het algehele beeld er verontrustend uit, ze was en lag heel stil en zag er grauw uit. De monitor voor haar vitale functies gaven een ook al een beeld van “het gaat niet goed”, er gingen voortdurend alarmen af en haar hartritme en ademhaling waren heel instabiel. Niet heel veel later werd het schrikbeeld nog erger, ze kreeg een ademhaling stop waarbij de verpleging actief moesten ingrijpen en gelukkig na enige moeite en toediening van 100% zuurstof kon dit worden gekeerd. Als ouder sta je erbij en slaat een gevoel van hulpeloosheid toe want je kunt niet veel meer doen dan lijdzaam toekijken en hopen op een goede afloop. Op zo’n moment zie je dan toch weer de film van Dylan voor je ogen afspelen en vrees je het ergste, terwijl je vurig hoopt op het beste!

Gelukkig kon het beeld worden gekeerd, zeker door het adequate signaleren en ingrijpen van verpleging en artsen van het Reinier de Graaf Gasthuis. Vroeg in de ochtend kort na het signaleren zijn ze ook direct gestart met antibiotica en hebben nog nauwlettender toezicht gehouden zodat ze bij elke verandering direct konden aanpassen of ingrijpen. Die aanpassingen kwamen er want korte tijd later bleek dat Nova zodanig ziek en vermoeid was geraakt dat ze ademhalingsondersteuning nodig bleek te hebben, dit werd in eerste instantie geprobeerd met een Neusbril maar toen dit niet voldoende bleek werd er overgegaan naar een Infant Flow. Er werd zelfs al gesproken over een overplaatsing naar Leiden of Rotterdam, omdat de volgende stap actief beademen zou zijn, en dat mag een high care neonatologie zoals in Delft niet. Gelukkig bleek deze stap niet nodig, uiteindelijk deden de medicijnen en ademhalingsondersteuning zijn werk en keerde langzaam het ziekte beeld. Ook heeft Nova zelf hierin een belangrijke rol gespeeld, zij heeft ondanks haar jonge leeftijd heel hard geknokt en alles wat op haar afkwam overwonnen!

Nu, een kleine week later ligt ze weer prinses heerlijk in haar couveuse en is zich van geen kwaad meer bewust, alle waarden zijn weer gedaald tot normaal en ze heeft ook geen ademhalingsondersteuning meer nodig. Dat maakt ons als ouders blij, gelukkig en héél trots op onze kleine bikkel 😀

Nova Couveuse

.

Nova’s kaartje

Martin, Nova, Wendy Comments Off on Nova’s kaartje

Het geboortekaartje van Nova, ontworpen door Wendy en in dezelfde stijl als onze trouwkaart. Afbeeldingen zijn klikbaar voor volledige grootte 😉

Geboortekaartje

.

Geboortekaartje

.

En we noemen haar Nova!

Martin, Nova, Wendy, Zwangerschap Comments Off on En we noemen haar Nova!

Nova Al een aantal maal was ik aan een nieuwe update begonnen over het verloop van de zwangerschap en net zo vaak waren er steeds weer ontwikkelingen, waardoor de inhoud werd achterhaald. Wendy was alweer een aantal malen opgenomen in het Erasmus MC-Sophia en ook net zo vaak weer ontslagen, afgelopen dinsdag 12-03-2013 hebben we toch weer het ziekenhuis opgezocht omdat de pijn te hevig was en zijzelf dusdanig verzwakt was dat het op mij allemaal niet verantwoord meer overkwam. De dienstdoende artsen vonden dit uiteindelijk ook waarna werd besloten om bij een zwangerschapsduur van 31 weken en 2 dagen om het kind ter wereld te brengen door middel van een Keizersnede. Het besluit viel rond 09.00 uur en om 09.50 uur is onze dochter Nova geboren!
Nova doet het uitstekend ondanks dat ze toch ruim 8 weken te vroeg is geboren, ze heeft vanaf het allereerste begin, en zonder ondersteuning, alles zelf gedaan! Ook heeft ze maar 1 dag op IC Neonatologie gelegen, hierna was het mogelijk om haar te verplaatsen naar een highcare Neonatologie plek, alleen was deze niet beschikbaar in het EMC-Sophia of het Sint Franciscus Gasthuis. Er werd gezocht naar een goed alternatief en uiteindelijk zijn moeder en dochter verplaatst naar het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Hier liggen ze nu alweer 3 dagen en beide doen het prima! Nova ligt natuurlijk wel nog steeds in de couveuse en moet vermoedelijk nog wel een aantal weken blijven maar ze doet het erg goed, nog steeds zonder ondersteuning ademen en ze houd de voeding die ze krijgt netjes binnen. Het geboortegewicht van 1875 gram was gedaald naar 1745 gram, dat is vrij normaal zolang ze net meer dan 10% kwijt raakt. Vandaag is ze alweer iets aangekomen en weegt nu alweer 1760 gram dus ook hierin heeft ze de stijgende lijn te pakken! Hieronder staat een kort filmpje dat vandaag op 15-03-2013 is gemaakt terwijl ze heerlijk bij Wendy lag te buidelen.
.


.