Status Quo in de HmH

Martin, Muziek, Wendy Comments Off on Status Quo in de HmH

Status Quo Dinsdag 19 oktober 2010, de dag dat Status Quo een concert gaf in de Heineken Music Hal! Het leek wel een eeuwigheid geleden dat we de kaarten ervoor hadden besteld want de voorverkoop was al een jaar daarvoor gestart, we hadden de kaarten dan al bijna een jaar liggen en het is een wonder dat ze niet zijn kwijtgeraakt. Het is echt iets uit mijn jeugd, mijn allereerste concert ooit was er een van Quo en sindsdien was ik verkocht. Vaste bandleden van toen waren Francis Rossi, Rick Parfitt, Alan Lancaster en John Coghlan. De twee laatst genoemden behoren al geruime tijd niet meer tot de formatie, Coghlan verliet de band aan het einde van ’81 en Lancaster in half ’85. Daarmee verloor de band in mijn optiek wel wat van hun authenticiteit en als gevolg daarvan verdween ook gedeeltelijk mijn interesse. Toch bleef ik ze nog wel volgen en kocht ook nog enkele nieuwe CD’s, maar zeker niet allemaal! De oude LP’s, inmiddels vervangen door CD’s, luister ik nog regelmatig met veel plezier en albums zoals Hello!, Quo, On the Level, Blue for You en Live! zijn mijn favorieten, met name de laatst genoemde geeft Quo weer in hun toenmalige volle potentie.

We waren gisteren al vroeg richting Amsterdam gereden want er werd wel drukte verwacht gezien het feit dat er in de Arena op dezelfde avond een wedstrijd werd gespeeld en deze ligt pal naast de Heineken Music Hal. Zo rond 14.30 uur reden we de parkeerplaats op van Tulip Inn Amsterdam Riverside waar we de nacht zouden doorbrengen, na het inchecken richting kamer, onszelf gesetteld en na een uurtje met het openbaar vervoer richting de HmH, daar eerst nog wat gegeten en wat rondgekeken en vervolgens onszelf opgesteld voor de deur. Na binnenkomst een paar plekken gezocht met goed zicht op het podium, het zou nog ruim een uur duren voordat het voorprogramma zou beginnen dus de tijd doorgebracht met een paar biertjes. Het voorprogramma duurde maar een half uurtje en werd verzorgd door de band “Carousel Vertigo“, klonk op zich wel oké maar was niet mijn ding. Om 21.00 uur klonken uiteindelijk de intro klanken van Quo, Waarna Rick direct inzette voor Caroline. Dit zette de sfeer er direct lekker in en bekende songs zoals Down Down, Roll over lay Down, Paper Plane, Junior’s Wailing en Whatever You Want kwamen allemaal voorbij. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten was het weer voorbij, natuurlijk jammer dat het over was en het is weliswaar niet meer zo rauw en hard als 30 jaar geleden maar de oude knarren rocken nog steeds! Eenmaal buiten gekomen zagen we een enorme drukte want de voetbal wedstrijd was ook ten einde en als gevolg daarvan was het lastig om aan een taxi te komen. Uiteindelijk er toch eentje gescoord en omstreeks middernacht weer in ons hotel aangekomen. Het was een leuke dag met een top optreden, we zullen er alleen even op moeten teren aangezien dit soort activiteiten door de aanstaande verhuizing even op een laag pitje komen te staan.
De setlist van het concert is hier te downloaden.

Status Quo

.

Verhuisbericht

Martin, Verhuizing, Wendy, Wonen Comments Off on Verhuisbericht

Verhuizen Natuurlijk zijn er ook leuke dingen te melden en één van deze leuke dingen is dat we binnenkort gaan verhuizen! Toen we op Gran Canaria zaten kwam het huis beschikbaar dus vanuit daar gebeld en onze interesse kenbaar gemaakt, afgelopen week konden we bezichtigen en direct dezelfde dag besloten om het te nemen. Het is best een grote stap voor ons want we vertrekken uit Rotterdam en gaan ons vestigen in Hoek van Holland, een heerlijk rustige omgeving aan de kust van Nederland. Het houd wel in dat we een hele drukke periode tegemoet gaan en dat er veel werk verzet moet worden, gelukkig hebben we nog even de tijd om van onze lichamelijke ongemakken te herstellen want de sleuteloverdracht zal pas eind november plaatsvinden. We kunnen wel al voorzichtig een begin maken om te gaan inpakken want alles wat we nu al kunnen doen is natuurlijk mooi meegenomen 😉

Oude woning
Huis

.

Nieuwe woning
Huis

.

Bittere nasmaak

Gezondheid, Martin, Vakantie, Wendy Comments Off on Bittere nasmaak

Blog We zijn nu alweer bijna een week thuis na onze en de ziekenboeg is nog steeds niet leeg. Beide ook al inmiddels de huisarts bezocht, Wendy voorzien van medicijnen tegen de misselijkheid en het braken en ik een afspraak gemaakt bij de fysiotherapeut voor mijn enkel. Het gaat langzaam beter maar het houd allemaal nog niet over. Wendy houd inmiddels wel vocht binnen alleen vast voedsel is nog problematisch, ze is hierdoor behoorlijk verzwakt en tot weinig in staat. Mijn enkel is ook nog verre van optimaal, hij is nog gezwollen, doet nog steeds pijn en lopen is lastig omdat ik er elke keer doorheen ga. De fysiotherapeut heeft hem dan ook weer ingetapet ter ondersteuning. Hopelijk gaat het allemaal snel beter zodat we deze teleurstellende vakantie snel kunnen vergeten, al zal de bittere nasmaak van deze periode pas echt vergeten worden na de volgende, en hopelijk geslaagde, vakantie.