Olympische Winterspelen 2010

Martin, Sport Comments Off on Olympische Winterspelen 2010

OS 2010 De olympische winterspelen in Vancouver zijn nu alweer een weekje aan de gang en moet bekennen dat ik er tot nu toe weinig van heb gezien, beetje schaatsen en dat was het dan! Erg jammer natuurlijk maar gezien het tijdstip van de uitzendingen, het zeer eenzijdige aanbod van de NOS en andere verplichtingen mijnerzijds niet onbegrijpelijk. Op zich kijk ik graag naar sporten zoals ijshockey, bobsleeën en rodelen maar dat zend de NOS bijna niet rechtstreeks uit en als dat al gebeurd dan op tijden dat ik aan het werk ben of van mijn nachtrust geniet. Gelukkig zijn de volgende winterspelen van 2014 in Sotsji, Rusland en dat maakt het voor ons Europeanen een stuk aantrekkelijker om het te volgen 😉

Super Bowl XLIV

Martin, Sport Comments Off on Super Bowl XLIV

Super Bowl XLIV Afgelopen nacht werd in Miami de 44ste editie van de Super Bowl gespeeld. In het Dolphin Stadium namen de Indianapolis Colts het op tegen de New Orleans Saints, beide zijn kampioen geworden in hun eigen divisie van de NFL en de winnaar van deze wedstrijd mag zichzelf wereldkampioen noemen. Normaal kijk ik de wedstrijd ieder jaar maar deze keer was dat niet mogelijk aangezien ik de afgelopen nacht moest werken. Gelukkig beschik ik over een kabel decoder met een DVR waarmee ik dingen kan opnemen en terugkijken en over het enige kanaal die het uitzond namelijk ESPN America. Ik begrijp best dat er in Nederland geen grote schare fans van deze sport is maar dat geen enkele zender het wilt uitzenden, terwijl er toch wereldwijd ruim 100 miljoen mensen naar kijken, vind ik erg jammer. Ik heb de wedstrijd nog niet kunnen bekijken maar weet inmiddels wel dat de New Orleans Saints hebben gewonnen, dat weet de Nederlandse media wel direct te melden zodra ik in de auto stap om naar huis te gaan.

Colts vs Saints

.

The best of Najib Amhali

Humor, Martin, Theater, Wendy Comments Off on The best of Najib Amhali

Najib Amhali Voor de vorige shows van Najib Amhali was het ons nog nooit gelukt om aan kaartjes te komen, ook voor zijn 6e show genaamd “The Best of Najib Amhali” leek het weer niet te lukken maar gelukkig werden er 2 extra voorstellingen ingelast in het circustheater scheveningen en daar konden we nog kaarten voor bemachtigen. Ook nu leek het nog even tegen te zitten want elke keer als Wendy probeerde kaarten bij see tickets te bestellen liep het geheel vast, of de verbinding met de website viel weg, of de betaling leek niet te lukken. Eigenlijk hadden we de moed al opgegeven maar in de allerlaatste ultieme poging liep alles netjes door en werd onze aankoop van 2 kaarten voor de show op 31 januari bevestigd. Op de dag van de voorstelling kwamen we al vrij vroeg in Scheveningen aan en liepen vanuit de naastgelegen parkeergarage eerst even bij het theater naar binnen om onze toegangskaarten en uitrijkaart voor de parkeergarage op te halen, vervolgens maar even richting de boulevard gelopen om een hapje te eten. Het was er erg koud door een gure wind dus lang hebben we er niet gelopen en na iets te hebben gegeten zijn we weer richting het circustheater gegaan waar we de rest van de tijd onder het genot van een aantal kopjes koffie in de bar hebben doorgebracht. omstreeks 20.00 uur ging de zaal open en ongeveer een half uurtje later begon de voorstelling. Deze begon met een soort videoclip van diverse films en tv programma’s waarin Najib in heeft meegespeeld en direct erna kwam hijzelf het toneel op. De show was leuk en zeker ook heel herkenbaar want het is een compilatie van zijn 5 vorige shows aangevuld met filmpjes van de personen die in de vorige (en natuurlijk ook deze) shows voorbij kwamen. Ondanks het gegeven dat het een compilatie was viel er genoeg te lachen want een voorstelling bijwonen is toch een andere sensatie als thuis op de bank een dvd bekijken. De voorstelling zelf duurde ongeveer 3 uur maar in onze beleving leek het toch anders, kortom de tijd was veel te snel verstreken en omstreeks kwart voor twaalf waren we alweer onderweg naar de auto. Natuurlijk gaan we ook weer proberen om kaarten te krijgen voor een toekomstige nieuwe show en hopelijk gaat dat dan ook weer lukken om erbij te zijn. Wil nog 1 linkje vermelden, en dat is naar de site najibamhalifan.nl en hierop is veel info te vinden over Najib Amhali.

Najib Amhali in het Circustheater Scheveningen

.