The Muppets: Bohemian Rhapsody

Muziek Comments Off on The Muppets: Bohemian Rhapsody

Ter gelegenheid van de achttiende sterfdag van Queen-zanger Freddie Mercury, die op 24 november 1991 overleed, brengt The Muppets Studio een alternatieve versie van de hit Bohemian Rhapsody uit.

.

Wendy naar Frans Bauer

Muziek, Wendy Comments Off on Wendy naar Frans Bauer

Site-Logo Mijn moeder is een liefhebber van Frans Bauer en zij wilde dan ook graag naar het nieuwe theaterconcert van hem in het Nieuwe Luxor Rotterdam. We hadden al enige tijd geleden kaarten besteld voor het concert van 15 november en afgelopen zondag was dus de grote dag. Na wat te hebben gegeten zijn mijn moeder, mijn tante en ik zo rond zeven uur met het openbaar vervoer naar de kop van zuid gereisd. Toen we daar aankwamen was de zaal al open en de sfeer zat er tijdens het wachten al goed in. Om acht uur begon het concert en toen werd het pas echt gezellig want iedereen begon direct te zingen en dansen. In het eerste gedeelte voor de pauze zong hij veel nummers van zijn nieuwe album ‘Voor elke dag’ en dat wisselde hij af met oude bekende nummers, die werden met veel gejuich en applaus ontvangen. Omstreeks negen uur kwam Sinterklaas met een aantal zwarte pieten binnen waarna de hele zaal spontaan ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ inzette. De Sint bleek een groot cadeau bij zich te hebben en toen deze door Frans werd uitgepakt kwam daar tot ieders verbazing Patty Brard uit tevoorschijn. Zij maakte bekend dat ze ambassadrice zou worden voor het door Frans opgerichte Sterrenfonds, een stichting die zich richt op ernstige zieke kinderen of kinderen die bijvoorbeeld in financiële armoede leven en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Na deze serieuze noot werd door de Sint en Patty een gouden plaat uitgereikt voor het nieuwe album, hierdoor leek Frans duidelijk ontroerd. Na alle verassingen heeft hij nog een paar nummers gezongen van zijn nieuwe cd, waarna het pauze was en dus tijd voor een drankje. Tijdens de pauze zat de sfeer er nog steeds goed in, iedereen had zichzelf voorzien van een drankje en er werd vrolijk meegezongen met muziek van Koos Alberts, een aantal was zelfs flink aan het dansen. Toen Frans weer opkwam starte hij met een medley van The Beach Boys, een verassende keuze maar het sloeg heel goed aan in de zaal want die ging helemaal los. Verder bestond het tweede gedeelte van het concert voornamelijk uit oudere nummers die iedereen natuurlijk voluit mee kon zingen, het werd een groot feest maar ging jammer genoeg te snel voorbij en even voor elf uur deelde Frans mee dat hij binnen enkele minuten naar de foyer zou komen voor handtekeningen. Toen wij daar aankwamen was het verassend genoeg nog niet al te druk en voordat we het goed en wel besefte stond Frans voor ons, hij deelde handtekeningen uit en maakte met iedereen een praatje. Toen hij langs mij kwam vroeg ik of ik samen met hem op de foto mocht en hij antwoordde dat hij direct terug zou komen. Niet veel later stond hij weer naast me en sloeg zijn arm om me heen en helemaal klaar was voor de foto, nadat deze was genomen bedankte ik hem en gaf hij mij spontaan een paar zoenen. Natuurlijk ben ik hiermee mijn moeder aan het stangen want zij is tenslotte de “echte” fan.

Influenza A (H1N1)

Gezondheid, Martin Comments Off on Influenza A (H1N1)

Griep Afgelopen zaterdag begon ik mezelf een beetje vreemd te voelen, beetje drukkend gevoel op mijn lichaam en licht in mijn hoofd. Maar na een nachtje slapen voelde in mezelf toch wel weer goed, dus zondag gewoon gewerkt van 14.00 tot 22.00 uur. In die tijd begon ik mezelf steeds slechter te voelen en was blij dat ik naar huis kon want voelde me flink beroerd. Thuis aangekomen toch even mijn temperatuur opgenomen, deze bleek 38.2 dus niet echt schrikbarend hoog. Hierna ben ik direct naar mijn bed gegaan en na een goede nachtrust voelde ik me niet top maar zeker niet echt ziek. Alle reden dus om mezelf klaar te maken voor mijn komende 3 nachtdiensten van 22.00 tot 06.00 uur. In de loop van de dag ging ik mezelf echter weer steeds slechter en na een aantal keer temperaturen stegen de waarden naar 39.2. Hierop kreeg ik van Wendy te horen dat ik beter thuis kon blijven want ik was nog steeds van plan om te gaan werken. Mezelf dus maar ziek gemeld en weer in mijn bedje gekropen. Nog maar een keer temperaturen, inmiddels was het 39.6 en zag de wereld er toch ineens heel anders uit. Wendy heeft hierop toch maar de huisartsenpost gebeld, toen zij de klachten ging opnoemen en vermelde dat ik ook een doffe pijn op mijn rug had besloot degene aan de andere kant van de lijn dat ik toch maar even moest komen. Dit verbaasde me wel behoorlijk aangezien overal word vermeld dat het beter is dat je thuis blijft, ook het feit dat ik mezelf behoorlijk ziek voelde deed me niet juichen over een tripje naar de dokter. Daar aangekomen werden we in een aparte ruimte gezet en niet veel later kwam de arts, deze kwam gezien de klachten tot de conclusie dat het de griep moest zijn en naar alle waarschijnlijkheid de Influenza A (H1N1) ook wel beter bekend als de Mexicaanse griep. Zij wilde in verband met de pijn op mijn rug wel even naar mijn longen luisteren maar die bleken “schoon” te zijn dus hoefde ik me daar geen zorgen over te maken. Het advies was lekker thuis naar bed en uitzieken. Inmiddels zijn we weer een dag verder en voel ik me wel iets beter, zal nog wel een paar dagen duren voordat het helemaal verdwenen zal zijn en ik hoop dat ik Wendy niet heb aangestoken want alhoewel ze niet echt ziek is voelt ze zichzelf ook niet helemaal 100%.

Meer info over de Influenza A (H1N1) kun je vinden op Grieppandemie.nl

Anouk in Ahoy

Martin, Muziek, Wendy Comments Off on Anouk in Ahoy

Site-Logo Ik was gisteren vrij en zat wat op de bank te hangen toen Wendy me opbelde, zij was bij haar moeder en had het plan opgevat om naar het concert van Anouk in Ahoy te gaan en of ik ook zin had om te gaan. Er waren nog arena kaarten beschikbaar en die wilde ze bestellen als ik mee ging, hoefde er niet lang over na te denken dus de kaarten werden besteld. Zo reisden we om ongeveer 5 uur al af naar Ahoy. Het was best druk op de weg dus omstreeks 6 uur liepen we pas het voorterrein op van Ahoy om in de rij te gaan staan, deze was nog verrassend kort voor die tijd dus stonden we gelijk redelijk vooraan. Om kwart voor zeven ging de zaal open waarop we we rustig naar binnen zijn gewandeld, vervolgens hebben we een plek dichtbij het podium uitgezocht zodat we alles goed konden zien. Het wachten hebben we doorgebracht met het kijken naar andere mensen en met Shazam, dit programma voor o.a. de iPhone kan muziek herkennen waarna je het eventueel kunt kopen via iTunes. Rond 8 uur begon de supportact, een band genaamd “The Black Box Revelation“. Een band is eigenlijk een te groot woord want het geheel bestaat maar uit 2 leden en dat is dan ook wel te horen. Veel gitaar, veel drums en een wat minder prettige zangpartij, wat ons betreft geen topper dus maar daar zullen de meningen misschien over verdeeld zijn. In Ahoy was dat waarschijnlijk niet het geval want de mededeling van de zanger dat hun laatste nummer gespeeld zou worden werd met veel gejuich onthaald. Nadat de apparatuur van de supportact van het podium was verwijderd was het bijna 9 uur en tijd voor Anouk! Bij vorige shows waren er altijd spectaculaire openingen maar dat was dit keer niet het geval, zowel de band als Anouk kwamen het podium opgelopen waarna de titelsong van het nieuwe album werd ingezet. We vonden het concert helemaal top ook al deed Anouk wat rustiger aan i.v.m. haar zwangerschap, dat laatste was overigens al goed te zien maar misstaat haar niet. Het concert duurde ruim 2 uur en de setlist bestond uit ruim 20 songs waaronder bijna alle nummers van het nieuwe album afgewisseld met oude bekende nummers. Kortom een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar 😀 De setlist is hier te downloaden.

Anouk in Ahoy

.