Weblog nieuws IV

Weblog Comments Off on Weblog nieuws IV

Site-Logo Ondanks mijn vele inspanningen lukte het me toch niet om de laadtijden van de pagina’s van het weblog te versnellen, knelpunt in het geheel was de hosting. Daarom besloot ik gisteren om van hosting te switchen en ben dat maar direct aan gaan pakken. Nu ik toch bezig was heb ik ook maar gelijk van de gelegenheid gebruikt gemaakt om WordPress te updaten naar versie 2.8.5. De update was niet echt noodzakelijk want er zijn verder geen schokkende veranderingen maar het geheel up-to-date houden is wel zo makkelijk. Inmiddels is de verhuizing alweer achter de rug en hopelijk heb ik alle zaken van het weblog weer helemaal op orde.

iPhone Jailbreak

iPhone, Martin Comments Off on iPhone Jailbreak

Apple-Logo Ben al meer dan een jaar in het bezit van mijn Apple iPhone 3G 16GB Black en hij bevalt meer dan uitstekend. De mogelijkheden die deze telefoon bied zijn zeer uitgebreid, combineer dat met het enorme gebruiksgemak en je hebt een echte alleskunner. Natuurlijk heb ik dat ding ook wel eens vervloekt als hij weer eens vastliep en ik er tijdelijk niets mee kon aanvangen totdat ik hem aan mijn laptop had gekoppeld om hem te herstellen maar gelukkig behoord dat al enige tijd tot het verleden.

Heb dus na een jaar de stoute schoenen aangetrokken en mezelf verdiept in het jailbreaken van mijn iPhone. Na mezelf goed te hebben verdiept in de materie ben ik aan de slag gegaan. Dit had wel wat voeten in de aarde maar uiteindelijk is het toch tot volle tevredenheid gelukt. De voordelen van een jailbreak zijn legio, zo kan je het uiterlijk van je iPhone aanpassen door middel van thema’s en het is mogelijk andere software te installeren die de functionaliteit van je iPhone behoorlijk verhogen. Na een jailbreak is het mogelijk het installer programma Cydia te installeren op je iPhone en vanuit dit programma is het mogelijk om vele andere programma’s op je iPhone te zetten, deze software is niet in de appstore te koop aangezien Apple dit niet toestaat.
Een paar voorbeelden van programma’s zijn:
MyProfiles: Hiermee is het mogelijk om profielen in te stellen op je iPhone die je direct kunt kiezen of op basis van je locatie.
Lockdown: Met dit programma is het mogelijk om op bepaalde applicaties een slot te zetten.
Winterboard: Het programma wat je nodig hebt om aangepaste skins/thema’s te kunnen installeren op je iPhone.
SBSettings: Door een simpele veeg over de bovenkant van je touchscreen opent zich een scherm waarin je snel dingen zoals Wifi, 3G en Bluetooth kunt aan en uitzetten, ook is het mogelijk om direct vanuit hier je springboard of zelfs je iPhone te rebooten.
Backgrounder: Het is standaard niet mogelijk om op je iPhone meer dan 1 programma tegelijkertijd te draaien, met backrounder is dit wel mogelijk.
Zo zijn er nog een aantal meer handige applicaties die het gebruik van je iPhone nog handiger maken.
Het is na een jailbreak ook mogelijk om appstore applicaties gratis te installeren maar dit is voor de meeste mensen niet de voornaamste reden om hun iPhone te voorzien van een jailbreak.

Hieronder staat wat vergelijkingen van een standaard tegenover een iPhone met een jailbreak waarop een thema is geïnstalleerd, het zijn 3 setjes van 2 afbeeldingen en laat telkens het verschil zien van hoe het standaard is tegenover de aangepaste versie.


.
Sinds gisteren is er een nieuwe jailbreak methode voorhanden, deze is geschikt voor alle iPhone’s 3G en 3GS die voorzien zijn van firmware versie 3.1 en hoger. Dit jailbreak programma is gemaakt door George Hotz, beter bekend onder de nickname Geohot. Hij schreef het programma blackra1n en hiermee is het jailbreaken wel erg eenvoudig. Ik heb voor deze methode een tutorial gemaakt en die is te vinden in het linkermenu onder de links, je kunt ook hier klikken.

Als je meer informatie wilt over iPhone en alles wat daarbij komt kijken neem dan ook eens een kijkje op iphoneclub.nl 😉