En we noemen haar Nova!

Martin, Nova, Wendy, Zwangerschap Comments Off on En we noemen haar Nova!

Nova Al een aantal maal was ik aan een nieuwe update begonnen over het verloop van de zwangerschap en net zo vaak waren er steeds weer ontwikkelingen, waardoor de inhoud werd achterhaald. Wendy was alweer een aantal malen opgenomen in het Erasmus MC-Sophia en ook net zo vaak weer ontslagen, afgelopen dinsdag 12-03-2013 hebben we toch weer het ziekenhuis opgezocht omdat de pijn te hevig was en zijzelf dusdanig verzwakt was dat het op mij allemaal niet verantwoord meer overkwam. De dienstdoende artsen vonden dit uiteindelijk ook waarna werd besloten om bij een zwangerschapsduur van 31 weken en 2 dagen om het kind ter wereld te brengen door middel van een Keizersnede. Het besluit viel rond 09.00 uur en om 09.50 uur is onze dochter Nova geboren!
Nova doet het uitstekend ondanks dat ze toch ruim 8 weken te vroeg is geboren, ze heeft vanaf het allereerste begin, en zonder ondersteuning, alles zelf gedaan! Ook heeft ze maar 1 dag op IC Neonatologie gelegen, hierna was het mogelijk om haar te verplaatsen naar een highcare Neonatologie plek, alleen was deze niet beschikbaar in het EMC-Sophia of het Sint Franciscus Gasthuis. Er werd gezocht naar een goed alternatief en uiteindelijk zijn moeder en dochter verplaatst naar het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Hier liggen ze nu alweer 3 dagen en beide doen het prima! Nova ligt natuurlijk wel nog steeds in de couveuse en moet vermoedelijk nog wel een aantal weken blijven maar ze doet het erg goed, nog steeds zonder ondersteuning ademen en ze houd de voeding die ze krijgt netjes binnen. Het geboortegewicht van 1875 gram was gedaald naar 1745 gram, dat is vrij normaal zolang ze net meer dan 10% kwijt raakt. Vandaag is ze alweer iets aangekomen en weegt nu alweer 1760 gram dus ook hierin heeft ze de stijgende lijn te pakken! Hieronder staat een kort filmpje dat vandaag op 15-03-2013 is gemaakt terwijl ze heerlijk bij Wendy lag te buidelen.
.


.

20 Weken and counting…..

Martin, Wendy, Zwangerschap Comments Off on 20 Weken and counting…..

Zwanger Een bericht op dit weblog dat er allang had moeten staan maar heb er bewust even mee gewacht, deze eerste kerstdag leek me een mooie gelegenheid om dat te gaan doen. Wendy is al 20 weken zwanger en alles gaat op tot heden goed! Het was wel een grote verrassing toen ze zwanger bleek te zijn want we hadden het absoluut niet verwacht. Na onze trouwdag zijn we afgereisd naar Griekenland (Kreta) en daar heeft het vruchtbare moment waarschijnlijk plaatsgevonden, het heeft echter nog wel even geduurd voordat dit zich openbaarde. Ongeveer half september was Wendy ruim over tijd, nu is dat in haar geval niet bijzonder want ze heeft een zeer onregelmatige cyclus en 50 dagen of meer is geen uitzondering. We besloten om toch maar een test te halen, die bleek positief dus dat was behoorlijk schrikken. Redelijk in shock hebben we een tweede test gehaald omdat we het toch niet echt konden geloven maar deze gaf hetzelfde resultaat, We waren zwanger!!!
Inmiddels zijn we al in week 20 van de zwangerschap en tot op heden gaat alles prima, Wendy staat, gezien het verleden, onder controle bij een aantal gynaecologen van het EMC in Rotterdam en die hebben in week 12 een cerclage aangebracht. Ook moeten we regelmatig langskomen voor controle en kunnen zelf daarvan de ratio bepalen, we proberen het te houden op elke 2 weken maar mochten we er behoefte aan hebben kan het ook wekelijks. Gisteren (24-12-2012) hebben we de 20 weken echoscopie gehad en daar zijn geen afwijkingen geconstateerd, een heel gezond en bewegelijk kindje met alles erop en eraan! Het was wel even een kleine surprise toen de echoscopist aangaf dat het een meisje zou worden, daarom ben ik nu alvast begonnen met het opstellen van wat regels en in ieder geval tot haar 25ste geen vriendjes 😉

Zwangerschapstest

.

Van dag tot dag

Zwangerschap 3 Berichten »

We zijn bijna weer een week verder na de hectiek van afgelopen zondagnacht EN het goede nieuws is dat we zijn nog steeds zwanger zijn. Het lag meer in de lijn van de verwachtingen dat er op korte termijn een bevalling zou plaatsvinden maar gelukkig is dit niet gebeurd. Verder kijken dan de volgende dag durven we eigenlijk niet goed en aan de lange termijn denken we zeker niet, dus leven we van dag tot dag. Het geeft wel een beetje een dubbel gevoel want iedereen hoopt altijd snel weer naar huis te mogen maar wij willen het liefste nog een tijdje blijven om straks het ziekenhuis te mogen verlaten met een klein gezond mannetje. De hele situatie is natuurlijk niet ideaal en genieten van de zwangerschap is er ook niet echt meer bij maar voorlopig doet ons kereltje het nog goed en dat geeft ons de hoop voor de toekomst want we zitten nu wel in een levensvatbare fase waarbij elke extra dag er weer een is die de kansen vergroot op een goede afloop.

Van de regen in de drup

Zwangerschap 4 Berichten »

Vorige week woensdag 12 december is Wendy verplaatst naar het Erasmus MC, dit is vroegtijdig gedaan (bij 24 weken) omdat ze daar veel verder zijn in prematuur geboren baby’s zoals ik al vermeld had in een eerdere log. Het was voor haar in al de hectiek weer een aanpassing maar ze hield zich goed en had al snel weer haar draai daar gevonden, zo verstreken een aantal dagen die prima verliepen. Op 15 december kreeg ze last van een wat ongemakkelijk gevoel en heeft daarvoor aan de bel getrokken bij de verpleging die op hun beurt weer de arts inschakelde. Na onderzoeken en een echoscopie was tot onze opluchting de conclusie dat er niets vreemd te zien was, Gisteren 16 december deed zich een soortgelijk voorval voor en toen bleek de uitkomst minder positief, bloedverlies en de baarmoeder licht gescheurd naast de cerclage met als gevolg dat de vruchtzak er een stuk doorheen stak. De artsen wilde het toch eerst aankijken want er hoefde natuurlijk niets te gebeuren maar toen kwamen er zo rond 20:15 uur ineens behoorlijke weeën bij. Hierna ging alles vrij snel, eerst een verplaatsing vanaf de 4 persoons zaal naar een kamer alleen maar dit duurde niet lang want kort erop volgde een verhuizing richting een kamer die was uitgerust om te bevallen, hier wilde de arts de cerclage verwijderen om verdere schade te voorkomen maar omdat de vruchtzak enorm uitstak en kans op het breken ervan behoorlijk groot was werd er besloten om dit in de OK te laten doen. Hierbij was het noodzakelijk om een vruchtwater punctie uit te voeren om een gedeelte van het vruchtwater te laten afvloeien om de druk enigszins weg te nemen.

Na een hectische avond/nacht/morgen is alles nu rustig, maken moeder en kind het nog goed en is het verder afwachten, maar de algehele verwachting is wel dat het geen weken (eerder uren, misschien dagen) meer gaat duren voordat het kleine ventje veel te vroeg (nu bijna 25 weken) word geboren. daarna is het aankijken hoe hij het gaat doen maar de kans op een goede algehele afloop is vrij klein.

We zijn realistisch maar geven de hoop in ieder geval nog niet op !!

Iets grotere tegenslag

Zwangerschap 2 Berichten »

Vandaag dus weer een echo gehad, en we hadden zelf in 2 dagen tijd geen echte verandering verwacht. Groot was de schok toen we naar het beeld van de monitor keken, de baarmoederhals was bijna helemaal verdwenen en was nog maar 7mm lang. In 2 dagen tijd was het dus weer 25mm kleiner geworden !

Lichte paniek maakte zich toch wel meester van ons want dat is toch wel een groot verschil, zeker als je het ondanks alles niet verwacht. Na enigszins te zijn bekomen van de schrik een gesprek gehad met de zaalarts en de gynaecoloog, Wendy moet nu preventief weeën remmers slikken (ook al heeft ze totaal geen last van weeën) en moet nu volledige bedrust houden. De reden dat ik nu de nadruk leg op het woord volledige is omdat dit eerst ook wel zo was maar ze mocht toen nog wel zelf naar het toilet en dergelijke maar dat is vanaf heden ook voorbij.

Over de prognose is weinig te zeggen, maar we hopen dat we minimaal de 30 weken vol maken (we zitten nu op 23) omdat er dan een goede kans is voor het kleine ventje dat hij gezond op de wereld komt. Tot die tijd zal Wendy in het ziekenhuis moeten blijven en er zal (indien nodig) bij 25 weken een verhuizing plaatsvinden naar het Erasmus MC omdat ze daar beter zijn gespecialiseerd in vroeggeboorten.