Wii Sports Resort + Wii MotionPlus

Gaming, Hardware, Martin, Nintendo Wii, Sportief, Wendy Comments Off on Wii Sports Resort + Wii MotionPlus

Nintendo Wii We zijn sinds een weekje weer helemaal “into the Nintendo Wii” en dat heeft voor een groot gedeelte te maken met het nieuwe spel Wii Sports Resort, dit is de opvolger van Wii Sports welke ook al volop fun was om te spelen. Het spel Wii Sports Resort werkt alleen maar met een speciale toevoeging aan je Wii Remote, genaamd de Wii MotionPlus. Deze Wii MotionPlus geeft een sterk verbeterde bewegingsdetectie van de Wii Remote waardoor je preciezer en dus meer levensechte bewegingen kunt maken tijdens het gamen. Dit resulteert dus in nog meer speel plezier op de toch al zo leuke Nintendo Wii 😀

Get the Flash Player to see this player.


Er zijn al een aantal games die worden ondersteund door deze nieuwe hardware uitbreiding, twee van deze games zijn Grand Slam Tennis en Virtua Tennis 2009. Dit zijn beide tennis games waarbij de Wii MotionPlus een goede aanvulling bij zijn, het geeft een wat meer realistischer gameplay want je kunt nu ook echt een slice maken of topspin geven aan een bal. een uitgebreide review van beide games is te vinden op tweakers.net.

Gameconsoles

Gaming Comments Off on Gameconsoles

Ik ben al sinds mijn vroege jeugd bezig met het spelen van spelletjes via game computers, dat is zo ongeveer begonnen toen ik 10 jaar oud was met (hoe kan het ook anders) Pong. 😀 Aan dit achteraf simpele spelletje heb ik veel plezier beleefd. Er zaten 2 varianten op het oranje gekleurde gevaarte en dat was tennis en soccer, dit zag er praktisch hetzelfde uit alleen was het gedeelte waardoor het stipje kon verdwijnen iets kleiner. Na er geruime tijd mee te hebben gespeeld en geëxperimenteerd was hij in zo´n slechte staat dat er iets nieuws moest komen. dat werd de Videopac G7000, in het begin was ik ermee in de zevende hemel en heb het spel `gunfighter` veel gespeeld maar al mijn vriendjes hadden de Atari 2600 dus die moest ik ook hebben 😛 Hierop waren wel hele leuke games zoals bijvoorbeeld Pacman en Donkey Kong die ik nu via emulator nog wel eens speel. Vervolgens kwam de ColecoVision in beeld, deze kwam er nadat de Atari het had begeven en toppers op dit systeem waren voor mij toch wel De Smurfen en Lady Bug.

Het tijdperk Nintendo brak aan en er kwam een Nintendo Entertainment System, deze 3e generatie spelcomputers overtroffen hun voorgangers in alles en Super Mario Bros was hierop wat mij betreft de allergrootste hit maar ook het spel Duck Hunt dat je kon spelen met de zapper speelde ik met enige regelmaat. Na een paar jaar was er weinig nieuws aan de Nintendo horizon maar wel was er de inmiddels al een 16bit spelcomputer van Sega genaamd de Sega Mega Drive die me opnieuw deed verbazen qua gameplay en graphics, hierop waren mijn absolute top favorieten Sonic the Hedgehog en Ayrton Senna’s Super Monaco GP II, dit laatste spel heb ik toch wel tot in de kleine uurtjes gespeeld. 😀 Pas na een paar jaar kwam Nintendo met hun 16bit machine en dat werd de Super Nintendo Entertainment System, misschien beter bekend als SNES. Ook hierop was de loodgieter Mario een figuurtje wat vrij veel werd gespeeld in o.a. het spel Super Mario World maar ook Donkey Kong Country en Pilotwings waren games waar ik veel plezier aan beleefde. Enige tijd na dat ik de SNES had aangeschaft hoorde ik iets over een copybox, hiermee kon je dus de spel cartridge kopiëren op één of meerdere diskettes. Ik had een 32 Mbit Super Wild Card DX en kon er gewoon alles op spelen die ik had gekopieerd van geleende of gehuurde spellen. 😀

In September 1995 werd in Europa de PlayStation geïntroduceerd, het duurde toch tot midden 1996 voordat ik er een zou aanschaffen. Wel direct een die was “omgebouwd”, nu was het mogelijk om er kopie spellen op te laten draaien (dit waren namelijk gewoon cd’s) wat het gamen zeer betaalbaar maakte. Ik kocht de spelcomputer tegelijkertijd met de 3 spellen Resident Evil, Tomb Raider en Crash Bandicoot, ben dat bewuste weekend niet meer buiten geweest want was helemaal “blown away” van de games. Er volgden nog meer favoriete games en het race virus had toegeslagen met Ridge Racer en Rage Racer die ik speelde met een stuur van Madcatz. Ben nu nog steeds in het bezit van een PlayStation al is het oude model inmiddels wel vervangen door een kleiner type genaamd PSone die hier speelklaar staat in de computerhoek. In diezelfde periode kwam ik ook via een koopje een aan een Nintendo 64, veel heb ik er niet mee gedaan maar als ik er op speelde was dat natuurlijk Super Mario 64 wat ik tot op heden nog steeds het beste Mario spel vind.

Op mijn verjaardag in 2003 kreeg ik van Wendy een PlayStation 2, zelf had ik hem nog niet aangeschaft omdat ik hem simpelweg nog te duur vond maar dat maakte het plezier in spelen toen ik hem eenmaal had er niet minder om natuurlijk. Ook deze console ging richting ombouwer waarna het gamen kon beginnen, inmiddels heb ik wel een voorliefde voor racegames die ik dan ook nog steeds met regelmaat speel. Colin McRae Rally en Burnout zijn toch wel de meeste gespeelde games maar een game die Wendy en ik samen spelen is Starsky and Hutch waarbij ik de auto bestuur (Starsky) en Wendy het schieten voor haar rekening neemt (Hutch). We raken tijdens het spelen van deze game allebei behoorlijk fanatiek en geven elkaar dan ook regelmatig de schuld van het falen van een missie. 😀

Onze laatste aanwinst in de game consoles is de Nintendo Wii die qua graphics niet hoogstaand is maar dit op het gebied van gameplay meer dan goed maakt. In het begin hebben we bijna niets anders gespeeld dan Wii Sports en in iets mindere mate ook Wii Play, weekje later hebben we Mario Party 8 aangeschaft en die spelen we natuurlijk nog regelmatig. We hebben de Wii wel laten ombouwen met een Wiikey zodat we ook backups kunnen spelen van zowel originele Wii als Gamecube spellen, voor de laatste is het in bezig hebben van een Gamecube memorycard en controllers een vereiste. Heel recent hebben we ook een Nintendo DS Lite erbij, dit is natuurlijk niet een echte console maar is toch wat mij betreft een volwaardige spelcomputer met het verschil dat het een handheld apparaat is. Ook deze is erg vernieuwend met games zoals Dr. Kawashima’s Brain Training en Sight Training DS. Natuurlijk is een NDS Lite niet compleet zonder een kleine aanpassing wat in dit geval een M3 Real flashkaart inhoud, hiermee zijn roms van DS games te spelen die op een MicroSD kaart staan.

Tenslotte wil ik toch even de Commodore VIC-20, Commodore 64 en Amiga vermelden, deze heb ik ook gehad en zijn natuurlijk geen spelcomputers in de echte betekenis van het woord want je kon er zoveel meer mee maar gamen deed ik er zeker vaak op. 🙂

Broken Sword

Gaming Comments Off on Broken Sword

Sinds kort speel ik weer eens sinds lange tijd Broken Sword, ik weet het eerste deel is uit 1997 maar nog steeds heel erg leuk om te spelen. Er zijn 4 delen die ik uiteraard alle 4 in bezit heb, ben dus begonnen met het spelen van deel 1 en dat zal door de beschikbare tijd wel een tijdje duren voordat ik hier mee klaar ben.

Het zijn click and point adventure games waarbij je het gevoel hebt zelf in de game te zitten. Het eerste deel (Broken Sword – The Shadow Of The Templars) is dus uitgebracht in 1997 en stelt qua graphics niet veel voor maar de gameplay maakt het meer dan goed. Hoofdrol spelers in dit deel zijn George Stobbart en Nicole Collard die elkaar treffen in Parijs na een bomaanslag op een café, samen beleven ze een avontuur die hun op meerdere plekken op deze wereld brengt. Het is een meeslepend verhaal en de gameplay is voor een spel van 10 jaar oud nog steeds top.