Jailbreak iPhone 4S

Hardware, Internet, iPhone, Martin, Wendy Comments Off on Jailbreak iPhone 4S

iPhone4S Ben nu al bijna 3 maanden in bezit van mijn nieuwe Apple iPhone 4S en die bevalt uitstekend, enige wat er nog aan ontbrak was een mogelijkheid om te jailbreaken. Gelukkig is het lange wachten voorbij want sinds afgelopen week is er een jailbreak waarmee iDevices zijn te jailbreaken met een Apple A5 processor en dat houd in dat ik mijn 4S kan bevrijden van het juk waaronder hij lijd. De jailbreak heeft als naam meegekregen “Greenpois0n Absinthe” en een uitgebreide jailbreak handleiding is terug te vinden op de site van iPhoneclub. De jailbreak is vrij eenvoudig uit te voeren en verliep bij mij zonder problemen, op het iPhoneclub forum loopt een topic waarbij de jailbreak en eventuele problemen worden besproken, een goede plek om te gaan kijken mocht de jailbreak niet vlekkeloos verlopen. Mijn voornaamste reden waarom ik wil jailbreaken is de extra functionaliteit die te verkrijgen is door apps te installeren vanuit de Cydia store, voorbeelden van nuttige apps zijn Mywi, My3G, intelliScreenX, BiteSMS en Infinifolders. Ook dit zijn betaalde applicaties die netjes door mij worden gekocht. Natuurlijk zijn er ook manieren om apps uit de Cydia en Apple app store gratis te installeren, maar hier doe ik niet aan mee want ik schaf al mijn applicaties netjes aan 😉

Greenpois0n Absinthe

.

iPhone 4S

Hardware, iPhone, Martin, Wendy Comments Off on iPhone 4S

iPhone4S Vandaag is in Nederland Apple’s nieuwe smartphone, de iPhone 4S geïntroduceerd en dat heeft net zoals de vorige uitgaves weer een hoop los gemaakt bij Apple adepten. Iedereen had natuurlijk een versie 5 verwacht en uiteraard was de teleurstelling onder de fanbase groot toen bleek dat het een 4S zou worden, dit is uiteindelijk toch omgeslagen in een redelijk enthousiasme toen er beter werd gekeken naar de specificaties van de nieuwe Apple telg. Deze specs zijn indrukwekkend te noemen, enkele zijn; Dual-core 1 GHz A5-processor, 8 megapixel camera, filmen in 1080p HD en 512MB werkgeheugen. Eigenlijk had ik besloten om deze versie over te slaan maar dat is uiteindelijk toch niet gelukt, heb een iPhone 4S 64GB White besteld via de Apple store die, in het meest gunstige geval, pas volgende week zal worden uitgeleverd. Las op twitter via het iPhone Dev-Team dat er al hard wordt gewerkt aan een jailbreak voor de nieuwe 4S, hopelijk gaat deze er snel komen omdat ik ‘tot nu toe’ mijn iPhone’s altijd heb voorzien van een jailbreak omdat dit zoveel meer functionaliteit geeft aan je toestel. Apple heeft overigens zelf met de introductie van IOS5 wel een aantal jailbreak functies geïmplementeerd maar er zijn nog genoeg dingen over die het jailbreaken de moeite waard maken! Mijn oude iPhone 4 zal in gebruik worden genomen door Wendy die nu nog een 3G gebruikt, dat zal voor haar een grote verbetering betekenen want ik ervoer de upgrade van 3G naar 4 ook als een wereld van verschil.

Link naar iPhone 4S reviews: iPhoneclub ReviewTweakers Review

iPhone4S

.

Martin’s iPhone 4

iPhone, Martin Comments Off on Martin’s iPhone 4

iPhone4 30 juli 2010 was de introductie datum van de iPhone 4 in Nederland, dat was ook de leverdatum van de eerder door mij bestelde iPhone 4 black 16GB. Tien dagen eerder was de voorinschrijving en na zo’n 3 uur regelmatig proberen, was het mij eindelijk gelukt om bij een medewerker van T-Mobile er een te reserveren. Eigenlijk was ik niet van plan om er een te bestellen, de nieuwe iPhone was de weken ervoor niet echt positief in het nieuws verschenen met betrekking tot “antennegate”. Het zou volgens onderzoeken zo zijn dat er een fout in het ontwerp was geslopen waardoor het signaal weg viel bij het linkshandig vasthouden van de telefoon, hierdoor zouden er slechte verbindingen ontstaan en zelfs verbindingen worden verbroken. Dat heeft me er uiteindelijk niet van weerhouden om er toch een te bestellen. Hij werd dus op 30 juli door een koerier bij mij afgeleverd en heb er tot nu toe geen spijt van gehad. natuurlijk is het maar een telefoon maar wat voor een telefoon! Na twee jaar een 3G is de 4 niet één maar tien stappen vooruit, het iPhone gevoel is hetzelfde maar wat een snelheid en wat een mooi design. Enkele dagen later kwam de jailbreak van Comex ter beschikking en natuurlijk direct uitgevoerd om applicaties uit Cydia te kunnen installeren. Standaard heeft de iPhone al ongekende mogelijkheden maar met de applicaties uit Cydia is het echt een telefoon die totaal geen concurrentie kent in zijn klasse. Zit dan ook regelmatig met mijn iPhone 4 in mijn handen, volgens Wendy vertoon ik trekjes van verslaving maar dat valt reuze mee natuurlijk :pinokkio:

iPhone 4 16GB Black

.

iPhone Jailbreak update II

iPhone, Martin Comments Off on iPhone Jailbreak update II

Apple-Logo Gisteren is de nieuwe iOS4 verschenen voor de iPhone 3G en 3GS. Er zijn talloze nieuwe functies en deze zijn te vinden op iPhoneclub.nl. Indien je niet afhankelijk bent van een unlock en/of een jailbreak is het mogelijk direct te updaten, ben je hiervan wel afhankelijk is het verstandig om hiermee even te wachten tot er een volledige oplossing is. Het iPhone Dev Team heeft wel al een unlock uitgebracht maar hier is echter een jailbreak voor vereist en die is er nog niet voor iOS4, de verwachting is wel dat deze binnen niet afzienbare tijd beschikbaar zal zijn. je kunt voor alle laatste nieuwtjes met betrekking tot de iPhone terecht op iphoneclub.nl.

iPhone Jailbreak update

iPhone, Martin Comments Off on iPhone Jailbreak update

Apple-Logo Vorig jaar oktober had ik een blog geschreven over het jailbreaken van je iPhone en er een tutorial aan vast geknoopt hoe dit te doen. Deze tutorial is enkel bedoeld voor iPhone’s met firmware 3.1.2 en lager en dus niet geschikt voor firmware 3.1.3. Voor de meest recente 3.1.3 firmware (hij werkt ook met 3.1.2 en misschien ook firmware 4.0 die binnenkort zal verschijnen) heb je een andere jailbreak tool nodig, genaamd Spirit. Het jailbreaken met Spirit is vrij eenvoudig en op het forum van iphoneclub.nl is een handleiding te vinden.