Jailbreak iPhone 4S

Hardware, Internet, iPhone, Martin, Wendy Comments Off on Jailbreak iPhone 4S

iPhone4S Ben nu al bijna 3 maanden in bezit van mijn nieuwe Apple iPhone 4S en die bevalt uitstekend, enige wat er nog aan ontbrak was een mogelijkheid om te jailbreaken. Gelukkig is het lange wachten voorbij want sinds afgelopen week is er een jailbreak waarmee iDevices zijn te jailbreaken met een Apple A5 processor en dat houd in dat ik mijn 4S kan bevrijden van het juk waaronder hij lijd. De jailbreak heeft als naam meegekregen “Greenpois0n Absinthe” en een uitgebreide jailbreak handleiding is terug te vinden op de site van iPhoneclub. De jailbreak is vrij eenvoudig uit te voeren en verliep bij mij zonder problemen, op het iPhoneclub forum loopt een topic waarbij de jailbreak en eventuele problemen worden besproken, een goede plek om te gaan kijken mocht de jailbreak niet vlekkeloos verlopen. Mijn voornaamste reden waarom ik wil jailbreaken is de extra functionaliteit die te verkrijgen is door apps te installeren vanuit de Cydia store, voorbeelden van nuttige apps zijn Mywi, My3G, intelliScreenX, BiteSMS en Infinifolders. Ook dit zijn betaalde applicaties die netjes door mij worden gekocht. Natuurlijk zijn er ook manieren om apps uit de Cydia en Apple app store gratis te installeren, maar hier doe ik niet aan mee want ik schaf al mijn applicaties netjes aan 😉

Greenpois0n Absinthe

.

Last.fm

Internet, iPhone, Martin, Muziek Comments Off on Last.fm

last.fm Ik ben niet zo’n actieve internet netwerker, ja natuurlijk heb ook ik een account bij Hyves, Twitter en zelfs Facebook maar eigenlijk maak ik er niet bijzonder veel gebruik van. Vorig jaar april kwam ik in aanraking met last.fm en na een kleine aanloop periode kan ik zeggen dat ik dit wel super leuk vind. Last.fm heeft alles met muziek te maken en is een project dat het luister gedrag registreert van leden. Hierdoor krijg je overzichten en statistieken en kunnen muzikaal gelijkgestemde gebruikers elkaar eenvoudig vinden. Je kunt vervolgens net zoals op andere netwerk sites vrienden worden, berichten bij elkaar achter te laten en elkaars muziek bibliotheek te beluisteren, dit laatste is echte alleen maar onbeperkt mogelijk als je abonnee bent voor 3 euro per maand. Last.fm is simpelweg mijn muzikale bijbel geworden, een naslagwerk met biografieën van artiesten en hun muziek. Kortom het is DE plek om leuke nieuwe muziek te ontdekken of te herontdekken. Ben je al geregistreerd op last.fm of ga je dit zeker doen, laat dan eens een “shout” achter op mijn last.fm profiel pagina. 😀

(F)ight (T)o (D)efeat

Internet, Martin Comments Off on (F)ight (T)o (D)efeat

FTD Ik hang nu inmiddels al ruim 10 jaar rond op usenet, eerst alleen in de tekstgroepen en later kwam daar het fenomeen binaire bestanden bij. Eind 2001 zag ik met regelmaat de term FTD terugkomen in diverse groepen en na enige tijd ben ik eens op zoek gegaan wat dit nu betekende. Het bleek een beginnende community te zijn waarin mensen elkaar tipte waar wat stond op usenet en elkaar hielpen om iets compleet te krijgen door het aan te vragen in de desbetreffende groep waarin iets stond. Sinds die tijd (12-01-02) ben ik een trots en actief lid van deze community. FTD staat voor Fill Threads Database wat min of meer zeggen wilt “het aanvullen (fillen) van incomplete bestanden (threads) op usenet, beter bekend bij het grootste deel van de gebruikers onder de naam “nieuwsgroepen”

Stichting Brein, wat staat voor Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland, is de waakhond betreffende het copyright in Nederland. Deze club behartigd de belangen van diverse organisaties om de zogeheten “internet piraterij” tegen te gaan. Dit doen ze in mijn optiek door het grote publiek te “mis-informeren” en de door hun verdachte personen te intimideren als zowel te criminaliseren. Het downloaden wordt stelselmatig bestempelt als “illegaal downloaden” terwijl het voor eigen gebruik downloaden van media bestanden (muziek en films) in ons land geheel legaal is, zelfs als dit afkomstig is uit zogeheten illegale bron. De Nederlandse media noemt het door toedoen van onder andere de Stichting Brein ook altijd illegaal downloaden, dit is dus het mis-informeren van het grote publiek en het bestempelen van mensen die een mp3 bestand downloaden als crimineel. Internet gebruikers die in de ogen van de Stichting Brein in overtreding zijn worden geïntimideerd om hun activiteiten te staken door te dreigen met een rechtszaak en hoge boetes toe te zeggen, de meesten zwichten hier al voor en moeten een verklaring ondertekenen waarin ze moeten beloven hetgeen waaraan Stichting Brein ze schuldig acht te staken op straffe van een fikse boete.

Sinds kort richt de Stichting Brein zijn pijlen op usenet en verklaarde dat community’s zoals FTD illegale verspreiding van muziek en films zou faciliteren en bevorderen. Ook na overleg tussen Stichting Brein en FTD, waarna er een aantal aanpassingen kwamen in het programma, was het volgens Stichting Brein niet voldoende en FTD blijft in de ogen van deze stichting illegaal. Ronald Sievers, de bedenker van FTD is het zat en gaat in samenwerking met ICT Jurist Arnoud Engelfriet in de aanval. Op de website (F)ight (T)o (D)efeat kun je er alles over lezen. ook heeft Arnoud Engelfriet op zijn Blog er een artikel over geschreven en dat is hier te vinden.

Ik juich dit initiatief natuurlijk van harte toe en steun FTD hierin, het moet maar eens afgelopen zijn met de uitlatingen van de Stichting Brein.

Zonnigforum

Internet Comments Off on Zonnigforum

Zonnigforum In oktober bestaat het zonnigforum 2 jaar. Dit forum komt voort uit het voormalige Zonnet/Versatel/Tele2 forum, wat inmiddels echt ter ziele is gegaan. Op het Tele2 forum was de gezelligheid ver te zoeken, want het werd alleen nog maar bezocht door ontevreden klanten van deze provider en dat was de vaste bezoekers die er al jarenlang rondhingen een doorn in het oog. In een topic aldaar kwam het idee naar voren om een eigen forum te beginnen en voor de grap had ik een forum in de bekende gele kleuren online gezet, hierop werd erg leuk en enthousiast gereageerd en zo was het Zonnigforum geboren. In het begin nog via een bestaande webspace wat ik tot mijn beschikking had maar kort daarna toen de definitieve naam vaststond via het domein zonnigforum.nl.

Op dit moment hebben we ruim 100 leden al zijn deze leden niet allemaal even aktief op het forum maar er zijn wel vaste bezoekers en er hangt een gezellige ongedwongen sfeer. Natuurlijk hoop ik op meer leden en een aktiever forum maar zoiets kun je niet afdwingen. Het Zonnigforum heeft wel inmiddels al een eigen indentiteit gekregen en is de status van kloon van het oude Zon forum hopelijk wel voorbij. Er is veel gedaan om het zonnigforum aantrekkelijk te maken voor zijn bezoekers, er is een chat, een actuele nieuwspagina en een spel arcade, verder is er natuurlijk het forum zelf met een inmiddels al een rijk scala aan topics waarin regelmatig reacties verschijnen van leden.

Hoe we het 2 jarig bestaan gaan vieren weet ik nog niet maar dit is toch wel een mijlpaal en mag zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Je kunt hier via het weblog direct doorklikken naar het Zonnigforum door op de kleine afbeelding te klikken van dit artikel of gewoon via het bovenstaand menu waarin een vaste link aanwezig is. Ik zou zeggen…….kom eens langs, registreer en doe gezellig mee.