Weblog nieuws VII

Martin, Weblog 1 Bericht »

Site-Logo Het zijn drukke dagen, oude huis opleveren, nieuwe huis verbouwen en dan gaat de hoster ook nog een php update doen! Dit houdt in dat er werk aan de winkel is want al mijn persoonlijke websites zijn ondergebracht bij dezelfde hoster en er waren op diverse plekken foutmeldingen te zien. Dit was al bijna een maand het geval want de update is gedaan op 31-01-2012 en ik had nog geen tijd gehad om alle foutmeldingen te debuggen. Gisteravond ben ik in een een verloren uurtje gaan speuren naar fouten en deze opgelost, dat is allemaal gelukt en zowel deze website als fridge.nl zijn weer php error vrij!
.

Website statistieken

Weblog Comments Off on Website statistieken

Zat zojuist in de statistieken te neuzen, het is allemaal zeer bescheiden maar misschien toch leuk om eens te publiceren 😉

Website statistieken

.

Weblog nieuws VI

Weblog Comments Off on Weblog nieuws VI

Site-Logo Deze middag is het weblog ge-update naar WordPress 3.0 en alles blijkt prima verlopen. Ik zie een duidelijke vermindering van het gebruikte geheugen en dat zou de snelheid bij het laden van de pagina’s enorm moeten verbeteren. Na wat tests en een redelijke belasting merk ik inderdaad een lichte verbetering, niet spectaculair want vond met de door mij genomen maatregelen de snelheid al meer dan oké. Verder heb ik geen noemenswaardige veranderingen aangebracht aan de site, wel heb ik nog wat nieuwe links op de daarvoor bestemde pagina gezet en nieuwe albums aangemaakt in de galerij voor Pinkpop 2010 en ons jaarlijkse bezoekje aan Diergaarde Blijdorp. Als laatste moet ik zeggen dat het aantal hits op de beide nieuwspagina’s gestaagd groeien, ik zal binnenkort eens kijken of ik het geheel nog iets kan uitbreiden zonder dat het een te grote belasting zal worden bij het laden van deze pagina’s 😉

Weblog nieuws V

Weblog Comments Off on Weblog nieuws V

Site-Logo Het weblog heeft inmiddels alweer een aantal core updates achter de rug en het draait nu op de meest recente en beschikbare versie van WordPress. In het links menu heb ik 2 nieuwe opties toegevoegd, een link naar een pagina waarop te zien is welke muziek wel recent hebben geluisterd op last.fm en een link naar een kalender. Deze heb ik gedoopt tot evenementenkalender maar ga ik naar alle waarschijnlijkheid nog een andere naam geven. De verhuizing van host van enige tijd geleden is wat mij betreft ook goed uitgepakt, de hele website loopt nu veel soepeler dan bij de oude host. Natuurlijk is de door mij gekozen soort hosting nooit optimaal, zit namelijk op een shared server, maar de huidige host Antagonist heeft het geheel goed op orde. :y:

Weblog nieuws IV

Weblog Comments Off on Weblog nieuws IV

Site-Logo Ondanks mijn vele inspanningen lukte het me toch niet om de laadtijden van de pagina’s van het weblog te versnellen, knelpunt in het geheel was de hosting. Daarom besloot ik gisteren om van hosting te switchen en ben dat maar direct aan gaan pakken. Nu ik toch bezig was heb ik ook maar gelijk van de gelegenheid gebruikt gemaakt om WordPress te updaten naar versie 2.8.5. De update was niet echt noodzakelijk want er zijn verder geen schokkende veranderingen maar het geheel up-to-date houden is wel zo makkelijk. Inmiddels is de verhuizing alweer achter de rug en hopelijk heb ik alle zaken van het weblog weer helemaal op orde.